Ressourcer

Nordisk Film Biografer

I Nordisk Film Biografer har vi hver måned en lang række fede events & faste koncepter med noget for enhver smag.Vi har alt fra storslåede Girls Night Out-arrangementer, til SeniorBio & BabyBio samt hyggelige forpremierer, som giver dig mulighed for at være blandt de første til at se premierefilm og meget meget mere!

Operabio 2019-2020

Glæd dig til endnu en spændende sæson med store oplevelser fra the Met i Korsør Biograf Teater. Opera i verdensklasse, transmitteret fra The Metropolitan Opera i New York, kan du også se i din lokale biograf – og programmet byder blandt andet på Wagner, Puccini, Tjajkovskij, Verdi og Mozart.

Operasæson og orgeldebut

Den jyske Operas program fra august 2000 og et lille år frem er overraskende. Nu kommer den første musical, som operachef Philipp Kochheim allerede ved sin præsentation talte om, at han ville have på sit program. Det bliver Andrew Lloyd Webbers ”Sunset Boulevard” baseret på Bille Wilders film. Den jyske Opera vil få et nyt publikum.

Guide: Kommende Stephen King-Film

Hele 25 filmatiseringer af gysets mester kan være på vej!

Sådan caster du

Er du spændt på at komme i gang med at caste? Vi ved det godt – der er så meget at se.

Sommeren står i filmenes tegn

Du kan godt glæde dig til at tilbringe masser af tid i biografen denne sommer. For der venter nemlig mange både morsomme og dramatiske samt gysende og actionfyldte film i biografens mørke. Flere af dem er faktisk allerede at finde i biografen.

Filmindustrien

Et nyt træningsprogram i det canadiske Nordvestterritorie skal blandt andet uddanne unge Inuvialuit til at arbejde i filmindustrien. Det var Nordvestterritoriets minister for industri og investering, Wally Schumann, der ved en filmfestival sidste weekend præsenterede planerne om det nye træningsprogram, der skal uddanne unge til at arbejde i filmindustrien.

Sådan laver man film

Nulla quis lorem ut libero malesuada feugiat. Sed porttitor lectus nibh. Vivamus suscipit tortor eget felis porttitor volutpat. Donec rutrum congue leo eget malesuada. Donec sollicitudin molestie malesuada. Quisque velit nisi, pretium ut lacinia in, elementum id enim.

Hvordan man laver en film i iMovie

Selvom at oprette og redigere en video kan lyde kompliceret, er det faktisk ganske enkel at bruge et program som Apples iMovie. iMovie giver dig mulighed for at uploade dine egne videoer, fotos og musik , tilføje og redigere rammer, tilføje titler , overgange og endda skabe voice overs.

Videoproduktion med fokus på kundefordele

Jeg har arbejdet med film- og videoproduktion i 11 år og med marketing i det private erhvervsliv, hvor jeg brugte video i markedsføringen på sociale medier internationalt og til annoncering på YouTube. Derfor går jeg ikke efter at lave en film til dig, men til dine kunder og har fokus på kundens fordele ved dit produkt eller dine ydelser.

Filmproducer

Uddannelsen kvalificerer dig til at arbejde med og tage ansvar for filmens udvikling, finansiering, produktion og markedsføring.

Værktøjer til kortfilm

Disse værktøjer benyttes af kortfilmholdet.

 

Stor Guide Til Efterårsferiens Mange Film I Biografen

I næste uge er der efterårsferie, og det betyder som altid en masse film i biografen. Der venter alt fra både familiefilm til eksplosiv action samt gysende gru og engagerende drama. Vi guider dig igennem biografernes tilbud.

Årtiets 100 Bedste Film

The decade is over and so it is time to take stock of the films that have defined the 10s. We have therefore set out to choose the top 100 films from 2010-2019!

Årtusindets 25 bedste danske film
– kåret af mere end 100 danske filmfolk

Hvilke film står tilbage som de fremmeste, verden har mønstret de seneste 17 år? Vi har bedt 115 toneangivende danske filmfolk stemme på de bedste danske og internationale film fra det igangværende årtusind.

17 geniale danske film, du skal se

Hvornår har du egentlig sidst set en dansk film? Det kan være, at du elsker de danske film, men det kan også være, at du ikke er den store tilhænger af dem.

25 vidunderlige film, du skal se på Netflix

Træt af ligegyldig underholdning? Vi har samlet 25 fremragende film fra Netflix. Alt, du skal gøre, er at trykke play.

Fåreavl, Fuglefangst Og Fiskeri – Færøerne På Film

I de levende billeder fra færingernes historie, der er bevaret i Det Danske Filminstituts arkiv, er der set med danske øjne. Det er nemlig danske fotografer, der som tilrejsende udefra har zoomet ind på dét, der kan opleves som anderledes, måske eksotisk, storladent og utæmmet.

Hvordan man laver film med sin telefon

Denne lille film er lavet til en bestemt kursusdag på Christiansborg, men jeg synes andre også skulle få mulighed for at se den. Så her er den, jeg håber I kan bruge den.

Lav din egen film

Film inddeles i genrer for at fortælle publikum, hvilken slags film det er – om det er en komedie, en krigsfilm, en actionfilm osv. De film, der hører til en bestemt genre, ligner hinanden på en række

Hvordan laver vi film i morgen?

Kontinuitet, armslængde, bedre og mere attraktive film, fornyelse og beskyttelse af de kreative kræfter er nogle af de ting, der er brug for, hvis dansk film skal ud af sin nuværende krise.

Guide: De 15 bedste danske film nogensinde

Hvilke danske film fortjener en plads på listen over de bedste i historien? Det emne kan diskuteres i al evighed, men vi vover alligevel pelsen og kårer de bedste danske film nogensinde.

Operabio 2019/2020

Oplev opera i verdensklasse på det store lærred i Nordisk Film Biografer!

Sangen til månen er danskernes operafavorit

Den tjekkiske komponist Dvorak har skrevet danskernes foretrukne operahit – Sangen til månen, fra operaen Rusalka, der fortæller historien om Den lille havfrue, og hendes længsler efter en mand som hun ikke kan få.

Opera-Film
Mozart, Mussorgskij, Offenbach, Bizet – Og Bo Holten

Vi gør klar til sæsonen for udendørs opera i København med et stærkt felt af operafilm. Oplev bl.a. Andrzej Zulawskis version af ‘Boris Godounov’ og Kenneth Branaghs flotte fortolkning af ‘Tryllefløjten’.

Dronningen – Trine Dyrholm – 2019

Anne regerer med stor myndighed i sit eget liv. Hun er succesfuld og kompromisløs i sit virke som advokat og lykkelig gift med lægen Peter, med hvem hun har to døtre. Men da hun forfører sin.

Top 10: De mest sete danske film på dansk tv

Dirch Passer, Ove Sprogøe og andre koryfæer har altid haft et solidt tag i de danske tv-seere

Danske film

Danske film er ikke kun et hit i landets biografer, da vores spillefilm i mange år også har høstet stor succes og ros i udlandet. Her får du en guide til de bedste danske film.

1/2 Års Status: De 10 Bedste Film I 2019

Første halvdel af filmåret 2019 er med dagens premieretitler overstået. Det er derfor tid til at gøre status og kåre årets hidtil bedste film.

Opera på stort lærred – oplev seks af alle tiders største operafilm

NÅR MUSIK SKAL SES! Operaens kombination af musik og drama har altid fascineret filminstruktører. I juni og august kan du opleve seks af de største operaer i Cinemateket.

[rating_form id="3"]

Opera
Bio

Oplev film og biografer

about Us

Operabio.dk er hjemmesiden for dig, som vil have overblik over de seneste spillefilm, viden om landets mange biografer samt tips og tricks til at finde billige biografbilletter eller vælge hyggelige biografer.