Har du set mange film eller tv-programmer om smukke haver i løbet af vinteren? Sommeren er over os – så du kan du komme til at bruge denne inspiration i din egen have. Uanset hvilke planter du ønsker at få til at gro i din have, kræver det at lære om de enkelte planters vækstbetingelser. Dette og meget andet kan du lære mere om i et plantecenter, hvor du også kan finde en masse skønne ting til haven i dag, og blive klar til endnu en sommer i Danmark. 

Lavendel

Vælg populære planter og blomster

Et hit i de fleste kolonihaver er solsikken, som sætter et hyggeligt og farverigt præg på haven. Det samme gør lavendelen, som både spreder farve og beroligende duft. Diverse vedbend kan fungere som polstring til rækværk. Det gælder selvfølgelig om at finde de planter og blomster, der vil trives i netop din have; om at finde de planter og blomster, der er populære hos dig eller dine kære, og som samtidig kommer godt ud af det med din haves jord. Der er nemlig forskel på, hvad der gror godt i hvilken jord. Det er ofte dér svaret findes, når man undrer sig over, hvorfor en plante gror fint hos en nabo, når samme plante ikke trives i ens egen have.

Have

Skab et uderum til glade sommerdage

Den optimale have er hyggelig, lun og farverig. Det er ikke et must at den er trimmet og perfekt – det er et must, at der er plads dét, der for dig betyder hygge og velvære. Haven er et skønt rum til at tilbringe tid med venner og familie, og især hvis man tilbringer sommerferie derhjemme, kan uderummet blive centralt. 

I haven kan der skabes mange glade minder om grillaftener eller andre sociale aktiviteter, og samtidig er haven et dejligt sted at finde indre ro med havearbejde eller en god bog i skyggen. Sæt dig ind i havearbejdet én gang for alle, eller få styr på køkkenhaven. Eventuelt kan du søge råd og vejledning fra et plantecenter, hvor der uden tvivl står en gartner klar til at besvare dine spørgsmål.