Der er rigtig mange film med hunde i, og også rigtig mange hundefilm. Og hunde er de mest populære kæledyr i hele verden. Derfor er disse film ofte et hit, da de virkelig understreger en følelse af normalitet for en hund er jo menneskets bedste ven. Film med hunde rangerer helt fra film egnede for de helt små til actionfilm. Der er både berømte tegneseriehunde og rigtige hund, som vi alle kan genkende, og som øjeblikkeligt vækker minderne fra selve filmen. Men det er ikke alle hunderacer der var så velkendte før vi blev forelskede i dem på lærredet. Nedenfor findes 5 top hunderacer som vi øjeblikkeligt associerer med filmen de var med i.

Lassie

Lassie filmene er klassiske film hvor den første film er helt tilbage fra 1943. Filmene var spændende, søde og omgående hits for alle aldre. Der findes bøger, film og TV-serier med Lassie, og så snart man ser en langhåret collie, så tænker mange straks på Lassie. En hund der passer godt til en aktiv familie, da det er en hyrdehund. 

Turner og Hooch

Den store savlende Dogue De Bordeaux-race fandt fornyet berømmelse efter den spillede ved siden af Tom Hanks i action-komedien Turner og Hooch. Denne race er er en fantastisk familiehund, men den kræver plads da det er en stor hund. Dogue De Bordeaux var oprindeligt en vagthund, så den kan være lidt reserveret overfor fremmede. Se her for mere information.

101 Dalmatiner

Dalmatinerracen blev gjort berømt af Walt Disney filmene om Dalmatinerne Pongo og Perle som med deres 15 hvalpe og flere andre hunde, bekæmper den onde Cruella de Vil. En klassisk tegnefilm og Disney historie, som alle børn kender og som alle voksne tænker kærligt tilbage på.

Beethoven

Igen en stor savlende hundestjerne. Denne gang med en Sankt Bernhard hvalp som sniger sig ind hos en familie, som egentlig ikke ville have en hund, men som straks falder for hunden. Hvalpen bliver selvfølgeligt større og bliver en uundværlig del af familien.

Marley & Me

En familiefilm der faktisk ikke ender godt. Denne film handler om den sødeste lille Labrador Retriever, og som enhver hvalp hærger den kaos. Men filmen følger familien gennem godt og ondt, helt indtil Marley bliver gammel og til sidst dør. Det er en film der får dig til at føle hvor fantastisk dejligt det er at have en hund, men også omhandler følelserne om tabet af et familiemedlem i form af et kæledyr.