Skal du og familien til at have en kat? Det er vigtigt at give rigeligt med plads i hjemmet til katten, så den kan føle sig behageligt til rette. Læs med her for at se hvordan du kan opnå dette. 

Kattelemme lader katten komme og gå, som det passer den 

Med billige og gode kattelemme kan du give katten masser af frihed, da den dermed har rigeligt med mulighed for at gå og komme som det passer den. Det passer de fleste katte meget godt, da de er meget selvstændige væsener. Og på den måde kan den også komme ud at besørge naturen alt efter behov. 

Det koster sjældent meget at købe en lille kattelem, som missen kan rende ind og ud af. Og det er ofte også nemt nok at montere. Det største problem er ofte, at det godt kan trække ind af kattelemmen, hvilket kan være ubehageligt i de kolde måneder. 

Du kan alternativt vælge at montere en kattelem i et udendørs skur, så katten altid kan rende ind i skuret, hvis det bliver for koldt udenfor for den. Og så kan i bare huske at åbne døre og vinduer for den, når den gerne vil ud og ind. Langt de fleste katte er gode til at gøre opmærksom på dette. 

Der skal være mad fremme hele tiden

Hunde skal man fodre på helt særlige tidspunkter, da de bare kan blive ved med at spise. Men katte er anderledes. Katte spiser af natur ikke op af deres mad men gemmer maden til senere. Den har for vane at samle forråd, hvor hunden derimod sluger alt hvad den kan komme i nærheden af. 

Det er derfor også vigtigt at sørge for, at der altid er rigeligt med vand og mad fremme til katten. Det kan endda være en ide at sætte vand op flere steder i boligen. Mange katte kan have svært ved at drikke vand der står lige ved siden af deres mad. 

Deres natur fortæller dem at vandet dermed kan være forurenet og gøre dem syge. De ved naturligvis ikke, at det kommer lige fra en dansk hane. 

Legetøj

Yngre katte kan godt lide at lege og hvis du har en ung kat – især hvis det er en kattekilling – så er det vigtigt at have lidt legetøj fremme som den kan lege med. Det er forskelligt hvad en kat kan lide at lege med, så du må prøve dig lidt frem.