Gennem mange århundreder har forbindelsen mellem menneske og dyr eksisteret. Hvor det måske engang var mest af praktiske og nødsagede årsager, er det i de senere årtier blevet til fornøjelse. Det at have et kæledyr, gør for mange hverdagen mere spændende. Det giver en følelse af, at der er noget ekstra liv i hjemmet, og at man har en at snakke med, når kolleger eller familiemedlemmer bliver for meget.

Er man typen der godt kan lide at have kæledyr, er det selvfølgelig også vigtigt, at man tager sig af dem. For hvor mennesker typisk har meget andet at se til end bare katten, kan mennesket være alt katten har. Siden man er den eneste der fordrer den, og tager sig af den, er det også vigtigt, at man husker give katten noget frihed. Medmindre man decideret har anskaffet sig en indekat, bør man helt klart overveje at gøre udendørseventyr muligt.

Familiens eller din personlige ven

Er man familiemenneske, og har man valgt at anskaffe sig kat for at tilfredsstille børnene, eller blot af egen interesse, er det næsten nødvendigt med en kattelem. Kattelemme giver katten en mulighed for at passe sig selv lidt, og ikke altid at skulle være genstand for gentagne lege og opmærksomhed. Har man en kat, der godt ved hvor den hører hjemme, kan man roligt installere en kattelem eller flere i husstanden.

Så snart man har lukket dem ud, er det nemlig bare at lade dem være sig selv, indtil de vender retur igen. Så behøver man heller ikke stå og vente, og bruge tid på at skulle lukke dem ind. De kan selv tage sig af det, og på den måde kan man også føle, at katten ikke er lige så stor en arbejdsopgave at tage sig af. Hvor mange typisk ikke ser katten som de mest loyale husdyr, kommer det typisk også an på kattens natur og personlighed.

Mennesker og husdyr kræver omsorg og kærlighed

Når et menneske bliver født, kræver det konstant omsorg og opmærksomhed. Det er heldigvis ikke helt så intenst når man vælger at erhverve sig et husdyr, men man skal dog stadig være opmærksom på at give husdyret et godt hjem. Friheden til at gå i haven, og ikke skulle ind på menneskets præmis giver et husdyr en frihed, der også er noget de har brug for. For om man tror det eller ej, er husdyr typisk også arter, der kræver en familie eller ejere til at vise dem de har et sted at vende hjem til.

Er man ejer af en kat, som man føler er tryg i hjemmet, kan man typisk roligt installere en kattelem i hjemmet. De vil altid have et sted at vende hjem til, og behandler man dem ordentligt, er der ingen grund til at de skulle løbe hjemmefra. Er man dog ikke helt sikker på, hvorvidt deres andre instinkter tager over, kan man få sig et hegn i haven, skulle man være bosat i et hus med have.