Kunne du også godt tænke dig en yorkshirer hund? Så er du kommet til den rette artikel. Mange går nemlig rundt med en drøm i maven om at få sig en yorkshirer, men det er de færreste, som faktisk ved, hvad det går ud på, når man skal have en yorkshirer hunderace. Læs med her og få et indblik i netop dette.

Lille hund

Det første punkt er, at en yorkshirer er en lille og hurtig hund. Den blev engang brugt af minearbejdere, da den kunne være i alle de små huler, som de store minearbejdere ikke kunne være i.

Hundens historie

Derudover var den engang brugt til at fange rotter i fortidens London, da den igen var så lille og adræt. Senere blev hunden især brugt af det finere selskab, som en hund, der nemt kunne sidde på de fine damers skød, mens der blev snakket om alverdens ting. Under denne periode blev hunderacen også opdrættet professionelt til de store hundeudstillinger, som især var populære i det 19ende århundrede. Selv i dag er hunderacen en af de mest populære i England.

Generelt en sund hund

En yorkshirer er generelt en sund og god hund. Dog skal man være opmærksom på det som bliver kaldt for “trick knee” (bliver kaldt sådan hos os mennesker). Det er egentlig blot, at hundens knæskal kan forskyde sig, hvis den hopper for højt. Det er blot noget, man skal være opmærksom på, hvis man anskaffer sig en yorkshirer.

Masser af pleje til pelsen

Derudover skal man huske at passe hundens pels dagligt, da en yorkshirers pels nemt kan blive langt og filtret. En yorkshirer skal have et bad cirka en gang om ugen for, at dens pels ikke bliver alt for beskidt og ulækker (især fordi pelsen ofte er så lang).

Kan bo overalt

En yorkshirer sætter ikke så store krav til dens hjemlige omgivelser, så længe den har dens ejer lige i nærheden. En yorkshirer kan nemlig både bo i en lille lejlighed i byen eller på en stor ejendom på landet. Igen er det vigtigste blot, at dens ejer er lige i nærheden, og at den får den nødvendige motion.

Masser af motion

Selvom en yorkshirer er en lille hund, skal den ligesom alle andre hunderacer have en masse gå- og vandreture. Dog er der vigtigt at understrege, at det ikke er de lange gåture og løbeturene, denne hunderace har brug for, da den har så kort ben. Altså er det bedst at holde sig til korte gåture i et roligt tempo, hvis man gerne vil have sig en yorkshirer.