Overvejer du at få en hund? En lille hund? Eller en stor hund? Men er du lidt bekymret over, om det er det rigtige for dig og din familie at gøre? Fordi du er bange for, at det ikke er det værd, og at I potentielt kunne komme til at fortryde? Og du vil være helt sikker, før du køber en hund?

Så skal du læse med herunder, hvor du kan læse om, hvorfor du skal have en hund, hvilke hunderacer der findes og nogle ting, du skal være opmærksom på, inden du køber en hund – og så kan du selv vurdere, om det er det, du skal.

Hvorfor skal jeg have en hund?

Der er virkelig mange gode grunde til at få en hund. Der er ikke nogen tvivl om, at du kommer til at elske det lille væsen, og at det vil have en stor positiv effekt på dit liv. Der er heller ikke nogen tvivl om, at din partner vil blive glad for hunden, og at det vil skabe et ubrydeligt bånd mellem jer.

Dem der bliver allermest glade, er dog helt sikkert dine børn. Mange børn drømmer om at få en lille, pelset ven i form af en hund, og derfor vil det garanteret skabe stor glæde, hvis du siger ja til at få sådan en. Der er mange goder for børn, når det kommer til at eje en hund, og det kan skabe en stor glæde i deres liv.

Hvis de i perioder ikke har så mange venner, har de altid en ven at komme hjem til, og hvis alle andre svigter, står der et logrende dyr klar til at tage imod børnene. Desuden vil det give dem mere empati og lære dem om ansvar.

Så udover børnenes umiddelbare glæde, er der altså også fordele i længden ved at anskaffe en hund til hele familien. Om det bliver en lille eller en stor hund vil helt sikkert skabe den samme form for glæde, og derfor betyder det ikke det helt store, men du kan alligevel læse mere om hunderacer herunder.

Hvilke hunderacer findes der?

Der findes virkelig mange hunderacer, du kan vælge imellem. Det kan være alt fra en cocker spaniel til en Dogue de Bordeaux og mange flere endnu. Klik her for at læse mere om en Dogue de Bordeaux.

Hvis du ønsker en stor hund, der kan boltre sig med både dig, din partner og børnene, og som kan passe på jer, skal du gå efter racer som en golden retriever, en labrador eller en schæferhund. Hvis du ønsker en mindre hund, du kan bære rundt på og ligge og nusse med i sofaen, og som ikke fylder så meget, skal du gå efter racer som terrier, malteter, en beagle eller en bichon frisé.

Dette skal du være opmærksom på 

Alle disse hunde vil passe godt ind i en børnefamilie, og de vil uden tvivl give jer alle en masse glæde, ligegyldigt hvilken en I vælger. Inden I vælger en hund, skal du dog huske at tage højde for, hvor meget plads I har, og hvor meget tid I har.

Det er ikke en god idé at få en hund, hvis I ikke har så meget tid, men der er selvfølgelig nogle hunde, der klarer sig bedre alene. Og hvis I ikke har så meget tid, gælder det også om at vælge en hund, der ikke kræver så meget i forhold til pelspleje og rengøring generelt.

Hvis I ikke har så meget plads, gælder det også om at vælge en mindre hund, så den ikke kommer til at mangle plads og kommer i underskud af motion. Jo større hunden er, jo mere plads vil den også kræve.